Uppsala Comix 2013

Uppsala Comix 2013

Så idag besökte jag Uppsala Comix tillsammans med Hamstur. Vi började dagen lite lätt med att bara äta bröd och sitta på en varm gädda. Sen hade vi tänkt se första föreläsningen. Så vi gick dit det första vi gjorde. Kom in precis lagom för att höra förlaget Sanatorium snacka om deras kommande serier och han på scen nämnde två serier som fångade mitt intresse. En om Edgar Allan Poe och en om Lovecraft. Måste nog spana in sen när de släpps.

trailerkaoset
När Sanatorium snackat klart tog Kim W Andersson, Karl Johnsson och Sara Bergmark Elfgren över för att snacka om Berättelser från Engelsfors. De började med att visa sin välproducerade boktrailer. Fast datorn hade inga högtalare kopplade till sig så Karl och Kim satt och dubbade hela spektaklet. Vilket var en väldigt roande början på dagen. Sedan blev det en lång stunds publikfrågor och avslöjandet om att det kommer en andra seriebok!
Fast stoltast blev nog jag när jag ställde en fråga och Karl ropade ut att folk borde läsa Krig RAWR.

marknaden

Hamstur och jag kände inte att vi behövde se Nobrows föreläsning. Så vi gick och utforskade marknaden! Där nere träffade vi på flera vänner och Hamstur passande på att få Medley signerad.
Jag hittade en serie vid namn Dinosaurs for hire som jag inte köpte. Fast omslaget var rätt roligt för det är dinosaurier i kostymer. Det föreslogs att det kan vara Krig RAWR fast efter själva inbördeskriget. Då alla blivit lite jazziga.
Sen skulle vi i alla fall ta och se på Den legendariske förläggaren Rolf Classon föreläsa om sig själv och Kartago. Det blev en underhållande föreläsning och 30 minuter gick mycket snabbare än vad det brukar göra.

MedleyÄven om jag är väl insatt i Medley så är det alltid väldigt roligt att vara på föredrag där Lisa och Fabian snackar. Så det blev grej vi tittade på. Lisa gav lite av en djupdykning om själva processen och hur tacksam hon är över att ha vänner som kan hjälpa henne ibland. ”Det är deadline imorgon! Vänd alla näsborrar!”

Lisa meddelande även att Medley ska totalt bli tre böcker. Samt att Utopi kommer publicera kortare historier som förstärker världen.

Sara Granér

Sen snackade Sara Granér om All I Want for Christmas is Planekonomi!, Dotterbolaget och hur hon brukar arbeta. Hon experimenterar  en hel del och chockerande nog så verkar hon knappt få några hatbrev eller liknande. Trots att hon oftast kritiserar starkt i sin satir. Hon hade även högläsning av några seriesidor vilket bjöd på många skratt.
Finast var ändå då en person frågade om Tobias Billström hade hört av sig och det hade han tyvärr inte. ”Han skiter nog fullständigt i mig. Att Tobias Billström skiter i vad jag säger är ett problem för samhället” 

Hög av serier Hög av serier

Avslutningsvis spelades det in ett avsnitt av Hög av serier inför publik. Vilket var både roligt och engagerande. Det hölls även ett lotteri som jag vann! Så nu är jag en stolt ägare av en deluxe version av Watchmen. Den är enormt stor och grymt snygg. Så tack grabbar för den!

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.