The Overview Effect

The overview effect eller (som det blir på svenska) Översiktseffekten är ett förändring i hur man uppfattar jorden när man plötsligt ser den utifrån. Tänk dig själv att plötsligt befinna dig i rymden och titta ner på vår blåa, gigantiskt, lilla planet. Hade du blivit påverkad av översiktseffekten? Tycker i alla fall denna korta dokumentär om ämnet är väldigt inspirerande och intressant.

Rekommenderar.

2 reaktioner till “The Overview Effect”

  1. Jag kollade inte på videon, men jag tror nog att jag har blivit lite påverkad av det där :)

    Grejen är att jag har verkligen varit deprimerad läänge, och ett tag så fördrev jag tiden med OpenStreetMap. Jag verkligen nördade det, satt i timtal och ritade kartor. Och grejen är att när jag gick i stan eller så, då ser jag för mitt inre öga en vy ovanifrån. :O

    Den effekten har avtagit rätt mycket numera, men det är en liten kul anekdot från mig.

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.