Photo by Brita Jonsson

Starcraft i Globen

abduct me

”Thank you. I will come and abduct you later. But I will have to cast right now”

– Tasteless då han såg min skylt till Tastosis.

Under helgen var det alltså EM i Starcraft 2. Jag har aldrig varit på ett riktigt event för Starcraft förutom några få Barcrafts här och där. Så nu när det var europamästerskap och även i Globen kände jag att det var dags. Det blev en rätt mäktig upplevelse måste jag säga. Det finns flera anledningar till detta.

Produktionsvärdet. Allt såg extremt proffsigt ut och flöt på bra. Insläppet tog bara någon minut och vi som kom först fick en poster och en t-shirt. Det fanns stationer där folk kunde spela Heart of the Swarm och man kunde gå in i spelarsalen och stå meter ifrån proffsen som jag ser upp till. Proffsiga värdar och trevlig personal gjorde helhetsintrycket extra fint.

Min stol. Ja, alltså jag hade snackat med en kille över Facebook som hade en stol över på parketten. Lite visste jag om hur extremt bra plats han erbjöd! Det var nämligen så att jag fick sitta precis längst fram och bredvid gången där alla kändisarna vandrar förbi och smiter in backstage. Samt att pokalen stod bara några meter framför mig. På grund av denna plats fick jag chansen att t.ex. tacka Tasteless för att han fick mig att börja titta på Brood War innan han började jobba med GOM. Jag fick även chansen att berätta för världens bästa observer att han är världens bästa observer.. Ge Grubby tummen upp och Kaelaris tyckte om min t-shirt. Blev starstruck bara av att sitta där.

Photo by  Jonathan Rieder Lundkvist

Alla tittarna. Jag träffade flera från Barcraft och andra trevliga tittare. Som alla var där för en gemensam grej. Nämligen att titta på Starcraft 2. Under resan till Globen på söndagen så fylldes mitt tåg upp av folk som skulle se Hufflepuff(?) spela fotboll. En vän skämtade lite och sa att det nog kommer bli bråk. På vägen hem från Stockholm efter finalen så läste jag online att flera fotbollshulliganer hade drabbat samman i ett större bråk. Vilket känns tragiskt i jämförelse med hur det såg ut i under EM i Starcraft. Samtliga svenskar åkte ut under lördagen. Trots detta så fylldes Globen upp och publiken hejade, dansade och hade roligt tillsammans. För alla var ju där för en gemensam grej. Nämligen att se spännande matcher i en e-sport som de gillar.

Besöket var i alla fall precis vad jag behövde. Komma från lägenheten lite och träffa lite nytt folk.

Photo by Brita Jonsson

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.