Remiss på äventyr

Remiss på vift

Ja, detta var nog alltså sista gången jag lämnar råttorna hemma ensamma. Ja, alltså det har  varit någon som tagit hand om dem och haft nycklarna till min lägenhet. Så de fått mat och liknande. Fast nästa gång jag reser bort kommer jag nog lämna råttorna hemma hos någon. 

Varför då? Jo, för när jag väl kom hem idag så fattades det en råtta i buren. Vet inte hur han har kommit ut. Finns inga synliga hål i buren och dörrarna var stängda. Kanske han smet ut medan de var öppna någon gång utan att det märktes? Har ingen aning.

Däremot så vet jag vad han gjort med lägenheten. Skitit överallt! Spridit råttmat på golvet och haft sönder lite kuddar, tidningar och slutligen gjort mitt arbetsbord till ett bo. Hittade honom på fönsterkarmen när jag kom hem. Han har knuffat ner alla fina figurer jag och Ylva gjort i lera.

Har inte orkat titta genom mer noga. För just nu vill jag bara krypa ihop i sängen. Varit en lång resa från Lund till hit. Hoppas bara han inte haft sönder något viktigt. Som böcker jag lånat eller sladdar som måste funka.

…och samtidigt hoppas jag han inte fått i sig något giftigt. Lägenheten är långt ifrån råttvänligt städad. För att få in honom i  buren igen så behövde jag jaga runt honom i 30 minuter. Då han vägrade lockas fram med mat så satt jag på mig gummihandskar. När jag väl tog tag i honom så bet han genom dessa och nu har jag ett blodigt sår på fingret. :/

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.