Davros i Uppsala

Nattliga tankar med Davros

Davros i Uppsala

Jag blev lite ledsen idag. Varför? Jo, för när jag stod och väntade på Nora utanför Åhlens så gick det förbi ett gäng glada kvinnor. Så plötsligt dök det upp en äldre gubbe. Vad gjorde då han? Jo, han spottade mot en av kvinnorna och kallade henne jävla neger. Jag tänkte att så där kan man ju inte göra och tog ett steg framåt för att säga till gubben. Fast vad hände då? Jo, kvinnan stannade inte upp. Hon bara lät det hända och gick vidare tillsammans med sina vänner. Var på gubben argt gick åt ett annat håll.

Skulle någon spotta på mig så hade jag nog blivit extremt förbannad. Nu för tiden, menar jag då alltså. Det fanns en tid i mitt liv då folk kunde spotta på mig och jag mera hade tänkt ”Jaha, det är jag väl värd”.

I alla fall, jag började fundera på hur ofta den där kvinnan måste fått uppleva sådant där? Hur många idioter krävs för för att rasism ska vara något offret bara rycker på axlarna till? Sen att hennes vänner inte heller reagerade. Kändes bara så dumt att det kan vara så här. Vi borde kommit längre!

En kommentar till “Nattliga tankar med Davros”

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.