Emancipator – Minor Cause

Emancipators musik är landskapsbyggande. Vackert, abstrakt och annorlunda. Skulle vilja höra dem live någon gång. Fast tyvärr så tror jag nog de inte har tillräckligt många fans i Sverige för att någon ska boka dem. Det hade nog varit en fantastiskt upplevelse dock. Hade jag haft pengar hade jag åkt till England för att se dem under deras nuvarande turné. Ovanstående musikvideo tyckte jag gick så bra ihop med musikens målande toner. Så tänkte att ni andra skulle få uppleva den också.

Amy aka Spent Gladiator 1

Do every stupid thing that makes you feel alive
Do every stupid thing to try to drive the dark away
Let people call you crazy for the choices that you make
Climb limits past the limits
Jump in front of trains all day

And stay alive

Just stay alive

Det är få band som tilltalar mig på samma sätt som The Mountain Goats. Få skriver så tilltalade texter som John Darnielle. (Visst hjälper det också att han även vuxit upp skrivandes science fiction och gillar Harlan Ellison. ) Det är bittra och slående texter till toner av glada melodier. Han har upplevt mycket och det är lätt att jämföra sina egna mörkare problem med det John sjunger om. Vill du lära dig lite mera om John så kan du läsa denna artikelserie om hans karriär och liv.  Fortsätt läsa Amy aka Spent Gladiator 1

Jag finns kvar på andra sidan av processen

I brist på annat att skriva idag så får ni dagens låt. Loke sammanfattar rätt bra ens sinnestillstånd rätt ofta. Glad att jag åtminstone en gång har träffat honom. På en båt i overkligheten tillsammans med andra silverknappar. Nu ska jag sova och ladda om inför morgondagens föreläsning. Det ska nog gå bra. Ni andra får ta och lyssna på låten.