Läsandet går framåt

The Hydrogen SonataJag ligger redan efter i mitt läsande. Två böcker i månaden skulle det ju bli men i Januari läste jag bara en och en halv. Problemet är inte att någon av böckerna är ointressanta. För det stämmer absolut inte. Det är bara att min hjärna inte vill fokusera på det sättet jag vill då jag sätter mig ner och läser.

Just nu håller jag på att läsa Iain M. Banks The Hydrogen Sonata. Det är en bok i hans Cultures serie. Däremot så går det att läsa alla böckerna i den serien fristående. Inte som att de är sammanslutna har jag fått höra över Reddit. Älskar boken än så länge. Främst för jag gillar smart science fiction och för att jag plötsligt känner nöjet från att läsa igen. Visst, det kommer ta lång tid innan jag kan läsa ordentligt igen.  Jag läser i alla fall igen!

Chattade med Hanna (Titta vad vuxet att skriva Hanna istället för Kniven) lite tidigare idag och jag kom in på något jag tänkt länge på. Skulle vilja ha en mysig science fiction/fantasy/liknande bokklubb. En sådan där där medlemmarna turas om att välja månadens bok. Sen diskuterar man den över Goodreads eller träffas/videochattar, dricker vin och pratar om boken. Samt har roligt. Ja, lite som andra bokklubbar som jag följer online men inte deltar i. Något med mina vänner helt enkelt. Avslutningsvis kanske folk privatbloggar om boken eller twittrar under någon hashtag.

Ska försöka styra upp det efter att jag läst ut min nuvarande bok. Någon som är intresserad av att vara med?

2 reaktioner till “Läsandet går framåt”

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.