Ira Glass om storytelling

Tills idag hade jag ingen koll på Ira Glass alls. Förutom att han jobbar med radio. Så är inte precis någon expert på vem, vad, hur. Fast just det här citatet är något som jag verkligen kan relatera till. Jag är rätt säker på att alla andra som någon gång haft ett projekt, försökt skriva eller komma igång med något nytt också kan relatera.

Jag skulle nog säga att jag fortfarande sitter fast lite där. Skapar jag något så blir jag aldrig nöjd med det hela och designer jag något så är bilden alltid snyggare i mitt huvud än själva resultatet. Fast då ska man inte ge upp! Ge det tid och låt tankarna leva vidare. Vi människor lär oss och sen en dag.. Då sitter man där och ser tillbaka på allt fin man själv skapat.

En kommentar till “Ira Glass om storytelling”

  1. Både radioprogrammet och tv-serien This American Life rekommenderas. Ofta skitbra dokumentärt historieberättande. Speciellt inslagen av Mike Birbiglia, Sarah Vowell, David Sedaris, Jonathan Goldstein, och en handfull mer. Ärligt och ibland roligt som tusan.

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.