”Har aldrig hållt med om nåt annat”

Hej hej jag känner inte dig så bra men jag ville bara säga att jag precis upptäckte din blogg och ja jag vet inte varför du skulle bry dig egentligen men det hjälper att läsa någon annans tankar när man själv är deprimerad. Gott nytt år, tack å hej

Det skrev Lina till mig efter inlägget om mitt tredje självmordsförsök. Jag brydde mig. Jag vill ju inte att folk ska må som jag själv gör. Det känns viktigt för mig hjälpa andra om jag inte kan hjälpa mig själv. Nu under måndagskvällen chattade jag med Lina om vad jag gör då det är som värst. Hur handlingsförlamad jag då brukar vara. Hur jag alltid har akutpsyks telefonnummer nära till hands. Samtidigt som jag vet hur svårt det är att plocka upp telefonen när det är dags. Vi pratade även om att även om de yttre faktorerna hjälper så är det ändå en själv som måste utkämpa striden. Fast man ska alltid veta att man har stöd via sina nära och kära.

Har aldrig hållt med om nåt annat

Svarade hon och sen frågade jag ”Hur mår du nu?”. Hon svarade inte. Så jag antog hon hade lyckats somna.

Tisdagen kom. Nu är hon död. Hon valde att avsluta sitt liv. Ja, vi kände knappt varandra. Men jag hade velat känna henne bättre. Jag önskar att jag kunde gjort något mera. Läst mellan raderna bättre. Det är för hemskt att ännu en vän har valt att inte orka. Jag grät i flera timmar tills vinterkylan frös ögonen. Mina tankar går nu ut till alla hennes närmaste och främst hennes pojkvän som var där med henne till sista hjärtslaget. Samt att om det finns något efter döden så hoppas jag Lina äntligen hittar rätt.

Neil Gaiman sa en gång ”Sagor är mer än sanning – inte för att de berättar för oss att drakar finns, utan för att de lär oss att drakar kan bli besegrade.” 

Jag ska inte låta min drake vinna.

3 reaktioner till “”Har aldrig hållt med om nåt annat””

  1. Jag vet inte vad jag ska skriva, för som alltid när det gäller självmord fallerar mina tankar. Att du gav stöd är guld värt, även om det andra i slutändan tog överhanden. Har suttit i den sitsen själv. Fortsätt kämpa, vännen.

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.