Bollmonster och fester

Ylva ser mot solen

Det är den där tiden på året just nu då bollmonstret kryper fram. Vad är då egentligen ett bollmonster? Jo, bollmonstret är en liten boll. Inte större än en vanlig köttbulle och kroppen består främst av ett öga. När man ligger och sover så kryper bollmonstret fram och sen kryper den ner i min näsa. Sen spenderar den resten av årstiden med att ligga längst bak i näsan och hoppar mellan näshålen. När man kan andas genom ett hål så har bollen täppt till det andra. Så fortsätter monstret till någon gång mitt i sommaren. Då den helt plötsligt ger upp och lämnar nästäppan över till min allergi som vanligt. Den bollen är jobbig.

Så vad har jag gjort senaste veckan förut att ett ständigt slagsmål med näsan? Jo, större delen av veckan har varit väldigt oproduktiv. Jag har varit sjuk och inte fått mycket av mina studier gjorda. Däremot så har det hänt en del spontana grejer som varit trevliga under helgen.

Fotografi av Karin KarlssonExempelvis under fredagen så blev det påskmiddag och fest hemma hos Albin. Jag träffade lite vänner, fick god mat, drack och diskuterade allt mellan himmel och jord. Blev även kameraman till ett väldigt kaotiskt avsnitt av Matbloggen igen. Ska bli kul att se vad de gör med materialet.

Igår under lördagen kom Ylva över och vi spenderade dagen med att göra klistermärken. Vi gick även till den där fina bänken jag skrivit om lite tidigare. Där var allting lika fint som det alltid är. Nu väntar jag bara på att stället ska börja bli grönt istället för gult! När vi kom in igen introducerade jag Ylva för mitt favoritavsnitt av Gumball och efter det tittade vi på Barbapapa.

Jag hade helt glömt bort detta men tydligen så odlar man fram den där rasen som Barbapapa är. Barbamamor föds vuxna direkt ut marken och barnen föds som barn. Dömda till att spendera hela livet låsta i sin egen ålder. Sen när de väl har fått sina barn så drar de runt på någon sorts världsturné och skrämmer djur. I en del så binder de fast en hund vid ett träd mitt i djungeln. Sen kommer en tiger och då räddar de tydligen hunden från tigern med en burfälla. Varför kunde de bara inte LÅTA BLI ATT BINDA FAST HUNDEN MITT I DJUNGELN! Ah, älskar att rewatcha gamla TV-serier. Sen tog vi i alla fall och tittade på en dokumentär om Ken Kesey och hans vänner tills Ylva behövde bege sig hemåt.

Idag skulle jag egentligen ha gjort musik tillsammans med Grunt. Fast han var bakis sen fredagsfesten. Så jag har mest varit hemma och  följt IPL4. Vilket jag nu ska ta och fortsätta göra. Snart är det final!

2 reaktioner till “Bollmonster och fester”

Du borde verkligen skriva en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.