Om mig

Vem är jag? Vad är jag? Stora frågor som jag själv aldrig riktig svarat på. Fast om vi ska bestämma att jag är vad jag gör. Så kan vi i alla fall fylla tiden med något! Mitt namn är Tomb och framavlad under den fina årgången 1988. Där har vi i alla fall en start på det hela. Ska vi skynda oss vidare för att se vad mer vi kan lära oss om mig?

Någon sorts verklighetskrigare

Jo, till höger kallar jag ju mig själv ”någon sorts verklighetskrigare” och det är faktiskt mycket riktigt vad det låter som. Någon som aktivt krigar mot verkligheten. Det finns en hel del sätt man kan kriga mot verkligheten och jag har valt att göra det genom böcker, serietidningar, TV-serier, film och allt annat liknande. Då främst fiktivt sådant. Alltså science fiction, skräck, fantasy och alla subgenrer.

Nörd

Jag skulle kunna kalla mig själv nörd. Till en sådan grad att spider-man lärde mig att läsa och min hjärna är fylld med fakta som de flesta andra skulle tycka är onödig kunskap. Jag har lämnat kategorin ”Nörd” här på bloggen just bara för att få skriva av mig om allt det nördiga jag fyller mitt liv med.

Musik

Jag älskar musik och älskar att tipsa andra om musik. Jag lyssnar verkligen på all sorts musik! Däremot, det jag lyssnar främst på i detta stadie av mitt liv är psytrance och även där de flesta subgenrer. Drar ut på hemliga rejv när jag kan och dansar bort vardagen tillsammans med alla andra skogstomtar och hippies. Vill du få ett hum om min breda musiksmak så kan du kika in på Spotify. Har även försökt gjort lite egen musik, men det är mera extremt konstiga ljudlandskap än något dansvänligt.

but I did read. A LOT!

Depression

Med det goda så kommer också mycket ont. Jag kämpar dagligen med min depression. Har alltid haft det lite upp och ner. Däremot är det nu på senare år jag faktiskt öppnat mig mera om detta. Samt sökt riktig hjälp. Så nu går jag på medicin (slutade ta. Blev en zombie) och träffar alla olika former av hjärnskrynklare som ska hjälpa mig till vardagslivet igen. Så småningom hoppas jag lära mig att kunna se på mig själv på samma sätt som mina vänner ser på mig. Ett steg i taget. Om nu livet kunde sluta försöka slå ner mig hela tiden!

Skriva

Jag älskar att skriva, men skriver inte så ofta som jag skulle vilja. Främst pga. tidigare nämnda problematik.  Fast lite saker har jag åstadkommit. Skrivit manus till barnteater, monologer och forumsteater under en tid då jag praktiserade på ett kulturhus.
Just nu jobbar jag och min vän Mirjam på en seriebok för barn. Den släpps någon gång under andra halvan av 2015.
Vi har även gjort en webbserie tillsammans. (Jag skriver manus och Mirjam tecknar.) Den heter Krig RAWR och handlar om dinosaurier med vapen. Ja, visst låter det episkt?  Det är något speciellt med att se sitt eget manus komma till liv i bild.

Kontakta mig

Jag är väldigt aktiv på både Twitter, Facebook, Google+, instagram och liknande. Vilket alltid är snabbaste sättet att få tag på mig. Fast har du inte bråttom så kan du kontakta mig via tomb@svalb.org eller formuläret här under!