Archives For Livet

En jakt efter hemplaneten

October 31, 2013 — 3 Comments

Hemplaneten
Jag har grubblat en hel del på senaste tiden om hemplaneten. För den ej insatta så är hemplaneten själva känslan och insikten om att man själv inte riktigt hittat hem i verkligheten. Att någonstans så måste det finnas något bättre och det är därifrån man kommer. Det jag tänkt på är hur mycket den känslan präglat hela mitt liv.

Hade många anledningar att vara rädd för monster och spöken när jag var ett litet barn. Huset vi bodde vi hade byggts på en gammal galgbacke. Alla i familjen hade hört, sett eller känt något. Fast nerbäddad under täcket var jag aldrig rädd för alla monster som kunde gömma sig i mörkret. Inte ens en natt då dörren gled upp och en svart, glittrig gestalt likt Mårran stod och tittade på mig vid dörröppningen kände jag mig rädd. För kanske skulle denna varelse ta mig någonstans där dinosaurierna fortfarande levde och där jag var den som kunde rita hajar bäst? Jag kunde inte röra på mig och när jag blinkade till stod dörren stängd. Säkert bara en dröm. Det är ju den logiska förklaringen förklarades det senare.

Continue Reading…

tifa

Detta är inte en speciellt bra vecka. I måndags fick jag besked om att jag inte får något bidrag till hyran. (och de har inte givit något annat bidrag ännu. Så har inte betalat några räkningar eller betalat tillbaka lån från vänner ännu. För jag har ej några pengar.) I måndags fick jag även reda på att min hunds dagar är räknade. Ni kanske minns att i oktober förra året vloggade jag om och med min cancersjuka hund. Att hon levde på lånad tid. Nästan ett helt år till fick hon trots cancern. Idag är hon död. Borta. Njurarna svällde upp och under veckans gång har hon blivit ett skelett. Ja, alltså mera av ett skelett än vad hon redan var. Några vänner kallade henne skelettmonstret för några år sedan.

“än vad hon redan var”… Var… Känns så fel att skriva. Veterinären kom idag och bekräftade vad mor misstänkte. Cancer överallt. Hon fick en spruta och somnade in lugnt.

Well, när man tror att saker inte kan bli värre. Finns alltid en ny botten att nå.

Tifa
2002 – 2013.
Tack för alla minnen
Saknar dig
Alltid.

Tifa i mitt knä

Tio dagar innan #blogg100 skulle ha avslutats så slutade jag uppdatera här. Försöker minnas vad det var för något som hände för tio dagar sedan. Runt den fjärde så åkte jag till Stockholm. Hängde i en park tillsammans med mina vänner och avslutade dagen med att dansa tills morgonen. En rätt okej dag ändå. Så anledningen till det hela måste varit för att jag hade en rätt bra dag? Fast ingen anledning till att inte skriva dagen efter det.

Har egentligen haft massor av tid för att kunna skriva. Fast skulle kunna se det lite som att välta ett korthus. Tar jag bort ett kort så rasar sedan hela korthuset. Just nu har jag en hel del saker som pågår i mitt liv som jag vill skriva om också.

Problemet är väl att jag inte vill att de flesta ska veta om det jag vill skriva om. Så låter det vara.

Oj, valborg i Uppsala alltså. Börjar man dricka vid 09 på morgonen så är det rätt självklart att man inte lyckas skriva ett inlägg om hur dagen gick. Det var lite som förra valborg fast mindre folk. Antagligen för att det regnade en del då och då.

Sen idag såg jag och Nora Iron Man 3. Mycket bättre än andra filmen. Det märks nog på mina meningar att jag inte har ork för att skriva idag egentligen. Plötsligt blir alla meningar tråkiga, tomma och värdelösa.

glitter

Alldeles för trött för att sammanfatta helgen idag. Så ni får nöja er med detta foto!

Så blir ett rätt kort inlägg idag. Dricker rom och tittar på The Goonies.

Börjar bli tomt

April 25, 2013 — Leave a comment

Det droppar långsamt och stadigt.

Varför valde jag att göra detta mitt i natten? Ja, alltså få bort all is från frysen. Det går ju så fruktansvärt långsamt när man inte kan väsnas och bara slå sönder all is.

Denna dag har varit rätt händelsefri. Lämnat bort sängen med lite hjälp och nu är det bara jag, lite pandor och en madrass kvar. Sen är denna lägenhet helt tom och jag tvingas surfa mellan olika bostäder. Känns obehagligt och intressant på samma gång. Hoppas samtidigt det inte tar allt för lång tid. Vill ju kunna få tid att fokusera på att må bra. Istället för all denna stress.

Nu till helgen är det dock seriefestival. Vilket nog blir intressant och trevligt. Jag hoppas jag får en del tid att besöka föreläsningar och sådant. Du kommer även kunna köpa min serie och Mirjams serie där.

Fast nu ska jag somna till någon dokumentär och ljudet av isen i frysen som långsamt ger upp.

Glömde igår

April 23, 2013 — Leave a comment

Igår glömde jag blogga för #blogg100. Det var väl en rätt konstig dag och jag sov mest. Så det blev främst därför. Fast ändå har ju det där med att blogga en gång om dagen funkat rätt bra. Just nu håller jag på att städa ur lägenheten från saker jag inte behöver behålla. Det är rätt mycket grejer faktiskt.

Varför samlar man på sig så mycket?

Här har ni en bra låt: Ken Ring – Aldrig ensam.

Översvämning här

April 19, 2013 — Leave a comment

I början tänkte jag att det var samma vattennivåer som vanligt i Uppsala. Fast nu har det blivit mycket mera vatten och även tågtrafiken påverkas. Vilket förstås är lite jobbigt för alla inblandade. Det hade blivit så mycket vatten att jag kunde hoppa ut till en bänk och sitta helt omgiven av ån. Vilket jag tyckte var kul och tydligen tyckte andra människor också det. För det kom fram en del personer och fotografera mig. Lite nyfiken på hur dessa foton blev.

Hoppas tågen till Stockholm går bättre imorgon. Nu känner jag lite sjuk. Så dags att sova bort det!

Zing zing

April 18, 2013 — Leave a comment

Tydligen så ställde min psykiatriker in tiden jag har med henne på fredag. Varför? Det sa inte assistenten. Däremot så fick jag en ny tid som är den tretton dagar in i Maj. Vilket är sjukt lång tid att vänta. Inte har vi hunnit prata alls om vad jag ska jobba med eller hur jag ska göra för att må bättre. C sa det rätt bra “Psykbryt”. Japp, psykbryt.

Det är i alla fall tur att jag har något att längta till. På lördag ska jag nämligen fira en av mina bästa vänners födelsedag. Tillsammans med massor av fina människor. Det kommer bli fint.

Filmen Hotel Transylvania är förresten inte så dålig som man tror den är. Rätt underhållande av och till. Samt att den har karaktärer man faktiskt orkar bry sig om.